Alexandra Roskam blogt over SUNNY CORDS

Zonnebrillen vallen bij mij onder de categorie, elastiekjes, oorbellen, oogpotloden en zelfs shawls, ik raak het bij het minste of het geringste kwijt. Het kan zo maar zo zijn dat ik in één zomer drie zonnebrillen verlies. Echt waardeloos. Ik ben echt wel van het oplettende maar toch gaat heel veel mis. Geen idee waar ik ze allemaal kwijt raak, zullen wel de terrasjes zijn. Nu heeft een Japans bedrijf daar iets op gevonden, zonnebrillen met ingebouwde bluetooth erin. Ben je 5 meter met je telefoon van je zonnebril verwijderd dan gaat er een piepje af. Klinkt goed maar voor dit grapje betaal je nog eens €180 extra boven op een dure designer bril, terwijl het nog veel goedkoper kan. Laat de Nederlandse Florine Kemp, wonend in Australië, daar net iets op bedacht hebben, the old school brillenkoordjes,  Sunny cords.

Deze prachtige maar vooral ook slimme ( afgestuurd in 2 studies IBA en Psychologie) Florine is na een drie weekse vakantie Myanmar blijven hangen in Australië, waar ze inmiddels vijf jaar met veel plezier woont. Aangezien iedereen 24/7 daar een zonnebril draagt vanwege het warme klimaat en Florine haar zonnebril, net als ik ook constant kwijt was, bedacht ze het idee om deze accessoire in Australie op de markt te brengen en zo onstond Sunny Cords.
Sunny Cords is meer dan alleen bohemien koordje. Het is een echt sieraad. Dat zie je terugkomen in de materialen waarmee zij ze maakt en hoe het gedragen wordt tijdens allerlei verschillende soorten gelegenheden. Klanten bestellen dan ook vaak meerdere soorten varianten, waarbij ze de één dragen als op het strand of op een festival zijn, en de andere als ze naar kantoor gaan voor bij een meer “classy” outfit.
Florine’s droom is om de nummer één zonnebrillen koordjes te worden in de wereld. Ze hoopt dat over tien jaar er een Sunny Cords winkel in iedere grote wereldstad is, denk aan NY, Hong Kong, Buenos Aires, Londen en why not… Amsterdam. ( moet er wel iets vaker de zon gaan schijnen).

Ik heb de Chanel ‘koordje’ variant ontvangen en ik heb het vermoeden dat ik zomaar eens heel erg lang met mijn huidige Ray Ban ga doen…

www.sunny-cords.com 

Prijzen vanaf €19,95


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.